Test FoodPrint 220 wykonywany w technologii mikromacierzy, to najbardziej kompleksowe i zaawansowane badanie do wykrywania pokarmowo-specyficznych przeciwciał IgG w ponad 220 spożywanych na co dzień produktach i dodatkach spożywczych. To najbardziej precyzyjne narzędzie diagnostyczne, jakie oferujemy.

foodprint220

Jakie produkty obejmuje test FoodPrint 220 ?

PRODUKTY MLECZNE: BIAŁKO, MLEKO KROWIE, ŻÓŁTKO, MLEKO KOZIE, MLEKO OWCZE, KAZEINA, ALFA-LACTALBUMINA, BETA-LACTOGLOBULINA, MLEKO BAWOLE

RYBY I OWOCE MORZA: DORSZ, KRAB, HOMAR, KREWETKI*, OSTRYGI, ŁOSOŚ, TUŃCZYK, PSTRĄG, MAŁŻE (MYTILUS EDULIS), SOLA, PRZEGRZEBKI, PLAMIAK/ŁUPACZ, FLĄDRA/PŁASTUGA, ŚLEDŹ, MAKRELA, MIECZNIK, TURBOT, MAŁŻE (VENUS MERCENARIA), KAŁAMARNICA/KALMAR, MORSZCZUK, OŚMIORNICA, OKOŃ MORSKI, SARDYNKA, MĄTWA/SEPIA, ANCHOIS, OKOŃ, KARP, KAWIOR, SERCÓWKA JADALNA, WĘGORZ, ŻABNICA, SZCZUPAK, DORADA

OWOCE: JABŁKO, CYTRYNA, POMARAŃCZA, GRUSZKA, TRUSKAWKA, WIŚNIA/CZEREŚNIA WINOGRONA*, LIMONKA, ANANAS, POMIDOR, BANAN, KIWI, MELON, OLIWKI, BRZOSKWINIA, ŚLIWKA, NEKTARYNKA, JEŻYNY, GREJPFRUT, MALINA, CZARNA PORZECZKA, ŻURAWINA, AVOCADO, MORELA, FIGI, ARBUZ, MANDARYNKI, JAGODY/BORÓWKI, GUAWA/GRUSZLA, LICZI CHIŃSKIE, MANGO, MORWA, PAPAJA, GRANAT, RODZYNKI, CZERWONA PORZECZKA, RABARBAR, DAKTYLE

ZIARNA: KUKURYDZA, OWIES, RYŻ, ŻYTO, PSZENICA, JĘCZMIEŃ, PSZENICA DURUM/TWARDA, GLIADYNA/GLUTEN, GRYKA ZWYCZAJNA, OTRĘBY PSZENNE, PROSO/KASZA JAGLANA, AMARANTUS/SZARŁAT, LEN ZWYCZAJNY, TRANSGLUTAMINAZA, PSZENICA ORKISZ, KUSKUS, KOMOSA RYŻOWA, SŁÓD

ZIOŁA I PRZYPRAWY: CZOSNEK GORCZYCA, ZIARNA PIEPRZU*, PAPRYCZKA CHILLI, NAĆ PIETRUSZKI, BAZYLIA, IMBIR, CYNAMON, GOŹDZIKI, KOLENDRA, KMINEK, KOPEREK, CHMIEL, MIĘTA, GAŁKA MUSZKATOŁOWA, SZAŁWIA, TYMIANEK, WANILIA, MIŁORZĄB JAPOŃSKI, ANYŻ, ALOES, LIŚĆ LAUROWY, RUMIANEK, PIEPRZ KAJEŃSKI, CURRY, LUKRECJA, MAJERANEK, POKRZYWA, MIĘTA PIEPRZOWA, ROZMARYN, SZAFRAN, ESTRAGON, ŻEŃSZEŃ

MIĘSO: KURCZAK, WIEPRZOWINA, INDYK, WOŁOWINA, JAGNIĘCINA, KACZKA, CIELĘCINA, SARNINA, MIĘSO Z KRÓLIKA, KONINA, MIĘSO STRUSIE, MIĘSO Z WOŁA, MIĘSO Z KUROPATWY, MIĘSO PRZEPIÓRCZE, MIĘSO Z DZIKA

ORZECHY: MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, ORZESZKI ZIEMNE, PISTACJE, ORZECHY WŁOSKIE, KOKOS, ORZECHY BRAZYLIJSKIE, ORZECHY NERKOWCA, ORZESZKI PINI, CIBORA JADALNA, ORZECHY MAKADAMII

WARZYWA I STRĄCZKOWE: FASOLA BIAŁA, FASOLA CZERWONA, BROKUŁY, KAPUSTA BIAŁA, KALAFIOR, ZIELONY GROSZEK, ZIEMNIAKI, SOJA, MARCHEW, FASOLKA, BAKŁAŻAN, OGÓREK, SOCZEWICA, SAŁATA, CEBULA, PAPRYKA*, CYKORIA, SZPINAK, SZPARAGI, BRUKSELKA, SELER, BURAKI, POR, KABACZEK ZIELONY, DYNIA*, KAPUSTA CZERWONA , BÓB, BOĆWINA, RZODKIEWKA, RUKOLA, SZALOTKA, BATAT/SŁODKI ZIEMNIAK, RZEPA, RUKIEW WODNA, MANIOK JADALNY/JUKA

INNE: DROŻDŻE PIEKARSKIE, DROŻDŻE PIWOWARSKIE, GRZYBY, ZIARNO KAKAOWCA, KAWA, NASIONA SŁONECZNIKA, SEZAM, HERBATA CZARNA, HERBATA ZIELONA, CHLEB ŚWIĘTOJAŃSKI, RZEPAK, KASZTAN JADALNY, NASIONA KOLA, MIÓD, AGAR-AGAR, CUKIER TRZCINOWY, TAPIOKA (MANIOK)

Wyniki otrzymają Państwo w przeciągu 15 dni roboczych – w tradycyjnej papierowej formie i e-mailem na podany wcześniej adres poczty elektronicznej. Przewidujemy również możliwość rozpisania planu żywieniowego wraz z konsultacją dietetyczną.

foodprint200-2

Producentem naszych testów jest Cambridge Diagnostics reprezentujący w Polsce brytyjską firmę Cambridge Nutritional Science Ltd specjalizującą się w tworzeniu nowoczesnych rozwiązań diagnostycznych.

Testy na nietolerancję – porównianie

Sprawdź, jakie produkty uwzględnione są w wynikach poszczególnych testów. Plik do pobrania w formacie PDF

Zobacz także

Godziny otwarcia

  • Poniedziałek:
    8:00-20:00
  • Wtorek:
    8:00-20:00
  • Środa:
    8:00-20:00
  • Czwartek:
    8:00-20:00
  • Piątek:
    8:00-20:00
  • Sobota:
    9:00-14:00

Godziny otwarcia Panaceum Fit:

  • Poniedziałek:
    7:00-21:00
  • Wtorek:
    7:00-21:00
  • Środa:
    7:00-21:00
  • Czwartek:
    7:00-21:00
  • Piątek:
    7:00-21:00
  • Sobota:
    9:00-14:00

Sklep internetowy

Sklep panaceum

Nasz partner:

Karta-Biegacza-2014-250x360